MISIRCI

Meslekler - 14.08.2007 - 22:19

Yaz mevsiminin gelmesiyle sokaklar insan sesiyle dolup taşarken gezip dolaşan insan seslerinin arasına mısır satıcılarının, dondurmacıların davetkar sesleri de karışıyor. Sıcaklığın en yüksek öğle saatlerinin ardından evlerinde yemeklerini yiyen insanlar dışarının coşkulu kalabalığına karışıp akşam serinliğinde mısır keyfi yapmayı da tercih ediyorlar.

Niğde’den Polatlı'ya 25 yıl önce gelen Şerafettin Gündoğu ilçeye geldiği günden beri bu işi yaptığını bu sayede geçimini sağladığını söyledi. Kışın kestane, yazın mısır ve yaş fındık satıcılığı yapan Gündoğu, sattığı mısırları Ankara halinden getiriyor. Mısırın yanında ilçemizde çok bilinmeyen, daha çok Ege taraflarında yemiş olarak satılan yaş fındığa da ilginin olduğunu belirten Şerafettin amca, yaz akşamlarında özellikle çocukların mısıra karşı ilgisinin çok olduğunu belirtti. Gündoğu sabah erken saatlerde uyanıp, mısırları dükkanında közleyip haşladıktan sonra öğlen 14.30 sularında satışa başlıyor. Mısır satıcısı, yaptığı işin mısırları hazırlamaktan başka bir zorluğunun olmadığını dile getiriyor. öğle saatlerinden akşam caddeler sessizleşene kadar mesaide olan Şerafettin Gündoğu mesleğini severek yapan insanlar arasındaki yerini alıyor.

0 Responses