ankara MUTFAK MALZEMELERİ
Aşhane- ayşene : Mutfak
Bağa : İki kulplu bir çeşit kahve tepsisi
Bandil : Küçük testi
Bardak : Toprak testi
Beden : Bakır sahan
Bodiç : Küçük testi
Boduç : Fıçı
Boğ : Sofra bezi
Bulgulu Senek : Toprak testi
Caba : Toprak tencere
Cağa : Deri ve bezden yapılan büyük torba
Çatura : Ağaç su testisi
Çente : Çinko sahan ve tas kapağı
Çork : Ocak
Çalpak-hatun : Büyük yayık
Çamçak : Tahta maşrapa
Çekel : Küçük nacak
Çomça : Büyük ağaç kepçe
Çömçü : Toprak ibrik
Dövce : Havan
Eğri : Bıçak
Eysereni Şiran : Hamur kazıma aleti
Enge : Küçük bıçak
Ersin : Demirden hamur kazıma aleti
Gelder : Ağaçtan su, yoğurt ya da yağ kabı
Gırgırı : Ağzı dar testi
Gölek : Yağ kutusu
Haranı : İki kulplu küçük kazan
Hereni : Büyük tencere
İlistir : Kevgir
Kaşıkla : küçük testi
Mengel : Bakraç
Oklaç-oklagaç : Oklava
Pişirgeç : Tahtadan yufka çevirme aleti
Sergen : Tavanlara yakın konulan raf
Susak : Ağaç maşrapa
Sapsak : Bakır, teneke, çini yada çinkodan yapılmış su kabı
Sitil : Bakırdan saplı şekerlik
Tahar : Ağzı geniş kulpsuz kap
Tandır : Küçük fırın
Terek : Raf
Tıngır : Tepsi
Yangı : Kulplu küçük kap
Yaslahaç : Halur açma tahtası
Yunak : İçinde bir şey yıkanan kap
Yorum Gönder